Macro bowl with black seed oil recipe

Makroskål med opskrift på sort frøolie

Denne makroskål, der er toppet med den kraftige smag af sort frøolie, er nærende og energigivende. Med kikærter som base, bånd af gulerødder og rødkål, sprøde rosenkål og et strejf af kimchi er det en fest af teksturer og næringsstoffer. Perfekt bundet sammen med en subtil dressing er det en ret, du ofte vil vende tilbage til.

Vi skriver dette efter lige at have spist en makroskål fuld af rå grøntsager og toppet med sort frøolie - perfektion i en opskrift. En makroskål er nærende og styrkende for din krop. Det er det, vi længes efter, når livet føles bare en smule skævt.

For os er tricket at holde overraskelsesmomentet og nyheden intakt, uanset hvor mange makroskåle eller Buddha-skåle vi indtager. Den intenst pebrede smag af sort frøolie er en vidunderlig ting at have i skabet. Den bliver hængende længe efter, at du er færdig med at spise, og fortsætter med at stimulere og give energi.

Anvendelser af sort frøolie

For slet ikke at tale om den støtte til immunforsvaret, som black seed oil giver takket være det værdifulde thymoquinon, som den indeholder. Thymoquinon er grunden til, at Nigella sativa , eller sort spidskommen, blev brugt af gamle healere til at behandle alle mulige sygdomme, og det er noget, som nutidens forskere undersøger. Blandt de mange fordele er hepatobeskyttende og antiinflammatoriske egenskaber.(1)

Kikærter er den ultimative comfort food og udgør den perfekte base for sunde kulhydrater og proteiner. Så er der kun tilbage at skabe velafbalancerede lag af smag og tekstur på toppen.

Bånd af gulerødder og rødkål giver farve og vigtige C- og K-vitaminer samt alfa- og betacaroten. De giver også en smuk, sprød kontrast til de andre konsistenser i denne opskrift. Vi elsker, hvordan de delikate lag af minikål, som rosenkålene er, fungerer sammen med dem. Se vores artikel om dosering af sort frøolie for at få indsigt i den rigtige mængde sort frøolie, du skal indarbejde i din daglige rutine.

Tilbage til bloggen